När Victor och Lina kom till ön kände de ingen. I dag är Ingmarsö deras liv – och nästa steg stavas restaurang
Victor och Lina Wahlcrantz, paret bakom bageriet på Ingmarsö, planerar att öppna en helt ny restaurang – precis intill vattnet vid södra bryggan.
– Det har varit blod, svett och tårar för att ta oss hit, och nu känner vill vi ta nästa kliv, säger Victor Wahlcrantz.
Allt klart – utom bygglov
Idén är genomarbetad och visionen är tydlig. Möblerna är redan på plats under en pressenning, konceptet är klart och läget är valt. Det enda som återstår är ett bygglov.
– Vi har precis skickat ut ett grannförslag till samfälligheten eftersom boden och uteserveringen står på samfällighetsmark. Men vi är hoppfulla, berättar Lina Wahlcrantz.
Nytt vattenhål
Tanken är att restaurangen ska fungera som ett nytt vattenhål på ön och ett kompliment till bageriet.
– Man ska kunna äta, dricka, spana på folk och göra allt som man kan göra här – fast närmare vattnet, säger Victor.
Sjätte sommaren på ön
Victor och Lina gör sin sjätte sommar på Ingmarsö. När de tog över bageriet hade de knappt någon koppling till ön – i dag är det deras liv.
– Barnen springer runt här och vårt liv kretsar mycket kring bageriet. På vintern lägger vi ner verksamheten men på sommaren blomstrar det. Jag tror att en ny restaurang skulle uppskattas, säger Victor.
Namnet på nya restaurangen? Det vet de inte än. Men under planeringsstadiet har ett smeknamn ändå börjat växa fram.
– Vi kallar den just nu för ”Räkan”, men det blir troligtvis inte det slutgiltiga namnet, säger Victor.
Från hett jalapeñosalt till egna kryddblandningar – Micke låter chilin ta plats i både kök och trädgård
Österåker United i behov av en ordentlig comeback i höst
Ryssland tros ligga bakom utslagna GPS-signaler som stör båttrafiken
Appen samlar hundratals kostnadsfria aktiviteter för barn och unga i Stockholmsregionen
Österåkers kommun kartlägger hur hushållen klarar sig vid kris
Oavsett om du gillar klassiskt kött, vegetariskt eller wokat – här är tipsen som gör sommarmaten både enkel och god
Hans Buhre har en liten Robban Broberg inne i huvudet, gillar god mat och dryck, musik och kluriga ordlekar
Åkersbergakille gör lokal långfilm – om utsatta män
"Det är med stolthet och vemod jag lämnar klassen”
Elisabeth Engqvist gick in i väggen – i dag driver hon en app och utbildar i återhämtning med hjälp av andning, yoga och mikropauser
Peter Wissinger utsedd till Årets Klubbchef
Via sociala medier möttes musiker från Norrort – nu har de spelat in debutplattan
Åkersberga FC går på ledighet med titelracet i sikte
Kreativt GIS-projekt förvandlar kartdata till pärlplattor