I en granskning som tidningen Aftonbladet gjort har 25 medarbetare på Max uttalat sig om snusk och bristande hantering av livsmedel och hygienrutiner. Lokaltidningen Kanalen kollade upp hur det står till med hygienen i restaurangen i Åkersberga. Medan Max-restauranger i riket och bland annat grannkommunen Täby har fått viss kritik för bristande hygienrutiner, visar Max i Åkersberga en annan bild.
Den nya restaurangen vid Pilstugetorget, belägen nära Coop och ICA Maxi, har sedan 2022 genomgått ett flertal livsmedels- och miljökontroller utan att allvarliga avvikelser noterats. Det enda undantaget var ett enstaka problem med en frysdörr, vilket åtgärdades samma dag.
Lezlie Lindhé, miljö- och hälsoskyddsinspektör, berättar att Max är en så pass ny anläggning att det inte borde kunna ske så stora brister, om det inte görs fel av personalen. Nästa kontroll hos Max i Åkersberga sker om ungefär en månad.
–Vi har fått in en del anmälningar om eventuell matförgiftning som gäster misstänker att de fått där. Att det kommit in anmälningar är inte så konstigt då det är en restaurang med stor omsättning. Vi har aldrig kunnat konstatera att restaurangen ska ha brustit så att det ska ha gett upphov till matförgiftning, berättar Lezlie Lindhé.
Generellt ska restauranger besökas av miljö- och hälsoskyddsinspektör fem gånger på fem år. Om fel upptäcks får restaurangen veta vilka felen är och sen får de en chans att åtgärda dessa inom en viss tid.
– Det är väldigt sällan det händer att vi stänger ner en hel restaurang. De gånger de har skett har det varit för att möss eller råttor förekommit i lokalerna, säger Lezlie Lindhé.
Från hett jalapeñosalt till egna kryddblandningar – Micke låter chilin ta plats i både kök och trädgård
Österåker United i behov av en ordentlig comeback i höst
Ryssland tros ligga bakom utslagna GPS-signaler som stör båttrafiken
Appen samlar hundratals kostnadsfria aktiviteter för barn och unga i Stockholmsregionen
Österåkers kommun kartlägger hur hushållen klarar sig vid kris
Oavsett om du gillar klassiskt kött, vegetariskt eller wokat – här är tipsen som gör sommarmaten både enkel och god
Hans Buhre har en liten Robban Broberg inne i huvudet, gillar god mat och dryck, musik och kluriga ordlekar
Åkersbergakille gör lokal långfilm – om utsatta män
"Det är med stolthet och vemod jag lämnar klassen”
Elisabeth Engqvist gick in i väggen – i dag driver hon en app och utbildar i återhämtning med hjälp av andning, yoga och mikropauser
Peter Wissinger utsedd till Årets Klubbchef
Via sociala medier möttes musiker från Norrort – nu har de spelat in debutplattan
Åkersberga FC går på ledighet med titelracet i sikte
Kreativt GIS-projekt förvandlar kartdata till pärlplattor