SPORT 2024-09-26 KL. 10:04

Premiärvinst efter dramatisk vändning i slutminuterna

Av Loke Johansson

Åkersbergas damer bjöd på en riktig nagelbitare när de mötte Sannadal på hemmaplan. Förra säsongen slutade med varsin seger i inbördes möten, men denna gång var det Åkersberga som, efter en dramatisk avslutning, drog det längsta strået.

KYLIGT. Matchen höll på att glida Åkersberga ur händerna, men damerna hade andra planer. Foto: Tomasz Piwinski

Det blev en jämn match som Åkersberga till slut vann med 23-22. Vid halvlek stod det 12-11 till hemmalaget, och Åkersbergas lilla men betydelsefulla övertag höll i sig till slutminuterna. När Sannadal tog ledningen med 21-19 verkade matchen börja glida Åkersberga ur händerna. Men med stöd från hemmapubliken och en energisk press lyckades hemmalaget återta kommandot.

Efter två snabba mål kvitterade ÅHK till 21-21 med fyra minuter kvar. Sannadal såg ut att kunna avgöra, men Åkersberga hade andra planer. En imponerande räddning följdes av ett mål av Demi Todorovic, vilket gav hemmalaget ledningen med 22-21. Tilde Uggla utökade sedan till 23-21. Sannadal reducerade till 23-22 efter en timeout, men tack vare målmedvetet försvarsspel och två avgörande räddningar från Madde Edlund blev detta även slutresultatet.

– Vi fortsatte kriga på och vek inte ner oss. Jag är stolt över vår insats, säger Demi Todorovic efter slutsignalen.

Matchens lirare

Med sina tio mål och starka framspelningar var Demi Todorovic den spelare som stack ut mest. Hon blev utsedd till matchens lirare, efter att ha hittat nätet flera gånger genom långskott och välplacerade straffar.

– Det kändes bra! Jag vågar sticka in näsan och komma till avslut vilket gör att jag blir farlig, säger hon.

Demi var på hugget redan från första minuten och hamnade i flera intensiva närkamper. Vid ett tillfälle drog hon på sig en utvisning. Det aggressiva spelet ledde dock till flera målchanser och framspelningar, något som kommer att vara viktigt under säsongen.

– Vi kör på bra framåt, vilket vi haft lite problem med innan. Jag tycker vi kommer till lägen och vågar vara offensiva, det tar vi med oss till nästa match, säger Demi.

ÅTERVÄNDARE. Laget består av flera återvändare till klubben, däribland Mariah Hermansson, 45, som både är spelare och assisterande tränare i laget. Foto: Tomasz Piwinski

Stöd från hemmapubliken

Premiärstämningen förstärktes av Åkersbergas entusiastiska hemmapublik. En särskild klack bestående av unga flickor från klubben gav extra energi till laget.

Efter slutsignalen tackades publiken av, och flickorna ordnade en segertunnel som laget marscherade igenom på väg till omklädningsrummet för att fira vinsten.

Nu riktar ÅHK-damerna blickarna mot nästa match, ett bortamöte mot Huddinge den 29 september. Med premiärsegern i ryggen hoppas de kunna fortsätta på vinnarspåret i division 3.