SPORT 2024-09-05 KL. 10:09

ÅFC i toppstrid efter storseger

Av Loke Johansson

Med fem matcher kvar av säsongen tar ÅFC avstamp från tredjeplatsen och siktar mot avancemang till division två. Detta visade man i helgens match mot Roslagsbro, där det blev storkross med 7-0.

ÅFC i toppstrid efter storseger
TRÄFFSÄKRA. Simon Sindemark, Robin Schildt och Eric Öhnell. Tre av helgens nöjda målskyttar. Foto: Loke Johansson

Efter två matcher utan vinst, senast mot serieledande Sunnersta, har herrarna i ÅFC hittat tillbaka. I helgen gästades ÅFC av Roslagsbro på Röllingbyplanen, och det bjöds på en ordentlig målfest – sju mål fördelade på sex killar. Huvudtränare Michael Persaud är mycket nöjd med insatsen.

– Det här var väldigt efterlängtat, poängtappet efter våra senaste matcher gjorde att vi tappade serieledningen, men nu känns den inom räckhåll igen. Det är en magisk insats av killarna, säger Persaud.

Laddade om

Efter senaste förlusten mot Sunnersta laddade killarna om, bland annat med bubbelpool och taktiksnack.

– Torsdagen innan matchen träffades vi hos mig. Vi badade bubbelpool och käkade tillsammans, sen bytte vi lite spelidéer och nu rasslar målen in. Alla i laget vet ju vad som gäller – vi måste vinna resten av matcherna.

Höga ambitioner

Med sina 37 poäng ligger ÅFC trea i tabellen, fyra poäng bakom serieledande Sunnersta och tre poäng bakom tabelltvåan Bollstanäs. Efter förra säsongens serievinst och avancemang till division tre, är målet nu att avancera till division två. Och på längre sikt är målet till och med högre än så.

– Vårt mål är att ta oss upp till tvåan och vila där lite innan vi tar sats mot division ett längre fram. Sen vill vi inte stanna i ettan i mer än en säsong innan vi tar oss till Superettan. Det är vårt mål, och det har jag sagt länge, säger Persaud.

Offensiva förmågor

I storsegern mot Roslagsbro bjöds det på sju mål från sex olika killar. Två mål gjordes av anfallen Robin Schildt, som också leder skytteligan med sina 14 mål på 17 matcher. Michael betonar att laget har många offensiva förmågor, och han tvivlar inte på att herrarna har vad som krävs för att återta förstaplatsen i tabellen.

– Vi har många bra offensiva spelare, Schildt, Sindemark och Öhnell för att nämna några. Vi har en ny ung förmåga i Anas Sfaxi, som även han har en vass dojja. Vi är riktigt tunga när vi får det att stämma, och får vi det har vi har goda chanser att ta oss till division två i höst, säger Persaud.

Nästa match är den 8 september mot IFK Uppsala. Matchen är viktig, men inte avgörande, för att herrarna ska ha chans att ta sig till division två.

– Tar vi oss bara till kval så kommer vi att fixa det. Om vi fortsätter att ösa in mål i nästa match så har vi riktigt goda förutsättningar, avslutar Persaud.